AFİDER Genel Başkanı

'Sevdamızın peşinde, Atamızın izindeyiz'

AFİDER ARTIK BİR SPOR KULÜBÜ;

AFİDER

Ocak 2017’de yapılan Genel Kurulda “Sevdamızın Peşinde, Atamızın İzindeyiz” sloganı ile seçilip görevi devralırken, 2 senelik görev süremizde yapmayı hedeflediğimiz birçok proje dile getirmiştik.

Biz sadece taraftar derneği değiliz. Fenerbahçe’ye gönül vermiş İş adamları ve Yöneticiler olarak klasik dernek organizasyonlarının dışına çıkıp, üyelerimizle birlikte sportif etkinlikler, organizasyonlar, eğitimler düzenlemek, amatör sporlara destek olmak, topluma hizmet etmek, ve yardım kampanyaları gerçekleştirmek amacında olduğumuzu açıklamıştık.

“Sevdamızın Peşinde, Atamızın İzindeyiz” sloganıyla, Anıtkabir ziyaretiyle başladığımız bu yolda önemli adımlar atıyoruz.

Hacettepe Üniversitesi Spor Kulübü ile yaptığımız protokol ile 2. ligde mücadele eden Bayan Voleybol A takımını bünyemize kattık. Ligde müsabakalara katılmak için tüzük değişikliğine ihtiyacımız vardı. Bu çerçevede, üyelerimizin yüksek katılımı ve oy birliğiyle tüzüğümüzü değiştirdik ve ‘Ankara Fenerbahçeli İş Adamları ve Yöneticiler Spor Kulübü Derneği’ olarak değiştirdik. Böylece Derneklerde bir ilki gerçekleştirerek, lisansları derneğimize ait olan Bayan Voleybol takımımız oldu.

AFİDER’in altın madalyaları

Bir ilki daha gerçekleştirerek milli powerlifting sporcumuz Muhammed Enes Özkan’ı da bünyemize kattık. Özkan, Milli takım formamızla, Yunanistan’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa rekoru kırarak altın madalyayı, Zagreb’de gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası’nda ise dünya rekoru kırarak birincilik madalyasını ülkemize ve Derneğimize kazandırdı. Bu madalyaların devamının geleceğine inanıyoruz.

Madalyalarımız bunlarla sınırlı kalmadı. Amatör sporlara verdiğimiz destek çerçevesinde sponsor olduğumuz ralli aracı Türkiye çapında yarışlara katılmaya başladı. Türkiye Tırmanma Şampiyonası Ulusal ve Mahalli Kategorilerde, İzmir Bornova 2017 Ulusal Tırmanma yarışı  1. Kategoride, Ankara Şehit Astsubay Hamza Şimşek Mahalli Tırmanma Yarışı’nda ve 44. Çorum Hitit Rallisi yarışlarında sporcumuz ve derneğimiz madalyalar kazandı. Ayrıca Bayan Voleybol A Takımımız Lig öncesi yapılan Ankara Voleybol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Turnuvasında madalya kazandı.

AFİDER Kaptanları Yelken Açtı

Amatör sporlara katkımız yelken dünyasına uzandı. Yeni Dernek Merkezimizde düzenlediğimiz ilk eğitim programımız “Amatör Denizcilik ve Telsiz Operatörlüğü” oldu. Artık Türk denizlerinde AFİDER Kaptanları var…  Kaptan Servet Gürel’in eğitimciliğinde ikinci dönem kursları da tamamlandı.

Elbette sadece amatör sporları desteklemedik, biz de spor yaptık. Düzenlediğimiz Bowling Turnuvası’na yalnız katılımın çokluğu değil, katılımcıların başarıları da bize bu turnuvanın geleneksel hale geleceğinin işaretlerini verdi… Kısa sürede çok sayıda AFİDER üyesi bowling turnuvasının madalyalıları arasına girecek gibi görünüyor.

AFİDER Kütüphaneleri

Eğitime destek olmak, “Dezavantajlı bölgelerde öğretim gören çocuklara fırsat eşitliği yaratmak” seçildiğimiz kongrede söz verdiğimiz hedeflerden biriydi. Bu amaçla, AFİDER Kütüphaneleri Projesi’ni geliştirdik ve hızla hayata geçirdik.

Gururla söyleyebiliriz ki bugün Ankara’da iki ilköğretim okulunda çocuklar AFİDER Kütüphanesi’ne sahip. Altındağ Semtinde bulunan Abdullah Tokur İlköğretim Okulu’nda geniş bir katılımla açtığımız Kütüphane bugün sadece çocukların kitap alıp okudukları bir mekan olarak kullanılmıyor, pek çok öğretmen dersleri için kütüphanemizi derslik olarak kullanıyor.

Aynı şekilde Altındağ, Doğantepe’de bulunan ATO 65. Yıl Ortaokulu’nda açtığımız Zeka Oyunları Atölyesi ve AFİDER Kütüphanesi 500 çocuğa hizmet veriyor.

Zeka Oyunları Atölyesine okumaya ve bilime önem veren Merhum Gökhan DENİZ’in ismini verdik. Çocuklarımızı bir yandan yeni teknolojilere ve modern yöntemlere kavuştururken, diğer yandan bu vatan için canlarını veren şehitlerimizi unutmamaları gerektiğine inanıyoruz. İşte bu amaçla, kütüphaneye Şehit Yarbay Songül Yakut’un ismini verdik. Jandarma kuvvetlerimizin ilk kadın komutanlarından biri olan Yakut’un bu özelliğiyle de çocuklarımıza, özellikle genç kızlarımıza örnek olacağını umuyoruz.

Şehitlerimize karşı vefa borcumuzu ödemek adına adımlar atmayı da unutmadık. Ramazan ayında vatanımız için canlarını, evlatlarını feda eden şehit ailelerinin ve gazilerimizin bir nebze de olsa acılarını paylaşmak, her zaman yanlarında olduğumuzu hatırlatmak için düzenlediğimiz iftar yemeğinde gazi ve şehit aileleri ile buluştuk. “Sarı Kanaryalar” burs programımızda kendilerine öncelik tanıyacağımızı açıkladık.

Elbette üyelerimizle kaynaşma amaçlı çok sayıda etkinlik de düzenledik. Kadınlar her zaman önceliğimiz. Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak amacıyla üyelerimiz ve ailelerine brunch düzenledik. Ünlü ressam Mustafa Ali Kasap Efe’nin üye eşleri ve kadın üyelerimizin fırça darbeleri ile yaptıkları “ATATÜRK” tablosunu çekilen kurayla bir kadın üyemize hediye ettik.

Söz verdiğimiz birçok projeyi gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu adımları atarken, derneğimizi daha da ileriye taşımak adına, yanımızda olan tüm üyelerimize şahsım ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ederim.

“Sevdamızın Peşinde, Atamızın İzindeyiz.”

Engin AYGÜNEY

AFİDER Yönetim Kurulu Başkanı