AFİDER’E YENİ ONUR

Fenerbahçe Taraftar Dernekleri için Yeni Dönem Başlıyor..

AFİDER, yurtiçinde ve yurtdışında İş insanları tarafından kurulan Fenerbahçe Taraftar Derneklerinin çatı derneği olarak seçilmiştir. Başkanımız Engin Aygüney de, derneklerin başkanlarından oluşan konseyin başkanlığına Başkanımız Sn. Ali Koç tarafından atanmıştır.

Değerli üyelerimiz;

Pandemi dolayısıyla ertelenen Fenerbahçe Spor Kulübü yurtiçi ve yurtdışı dernekler toplantısı dün başkanımız Ali Y. Koç’ un da katılımıyla İstanbul Faruk Ilgaz Tesislerinde gerçekleştirildi.

Dernekler Yönergesinin görüşüldüğü toplantıya, Dernek Başkanımız Engin AYGÜNEY, Başkan Yardımcımız K.Coşkun SAMANCI, Mali işler Koordinatörümüz Levent ALPASLAN ve Üye Kabul Komisyonu Başkanımız Dr. Serhat CÖMERT katılmakla birlikte, Fenerbahçemizin geleceği için planlanan, yönerge hakkında görüşlerini ifade ettiler.

Yurtiçi ve yurtdışında faaliyet gösteren toplam 155 derneğin, 115’inin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, mevcut dernekler, yeni kurulacak dernekler, derneklerin akreditasyon koşulları ele alınmış olup, derneklerin sahip olması gereken üye ve kongre üye sayısı tartışılmıştır. Aynı şekilde derneklerin mali yapısı, dernek merkezlerinin sahip olması gereken özellikler de görüşülmüştür.

Tüm bu tartışmaların sonunda taraftar derneklerini faaliyet alanlarına ve bölgelerine göre bir araya getirecek 18 adet Çatı Derneği oluşturulmasına ve bu çatı derneklerinin başkanlarından oluşacak Dernekler Konseyi kurulmasına karar verilmiştir.

AFİDER, toplantıya katılan yöneticilerimizin çabaları ve bizzat Kulüp Başkanımız Ali Koç’un desteğiyle iş dünyasında faaliyet gösteren ve iş insanlarının kurduğu 7 derneğin Çatı Derneği olarak seçilmiştir. Başkanımız Engin AYGÜNEY de, bu 7 derneğin başkanından oluşan konseyin başkanlığına seçilmiştir.

Çatı dernekleri bağlı derneklerle ayda bir kez toplanacak, bu toplantılardan çıkan karar ve öneriler, her iki ayda bir Kulüp Başkanımız Sn. Ali Y. Koç Başkanlığında yapılacak konsey toplantısında görüşülecektir.

Dernekler toplantısında alınan bu kararların  AFİDER’imize hayırlı olmasını, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu Fenerbahçe’mize gönül verenler arasındaki dayanışma ve işbirliğini artırmasını, bizleri nice şampiyonluklara taşımasını diliyoruz.

K.Coşkun SAMANCI
AFİDER Başkan Yrd.